Internationaal Vuurwerkfestival

STRAND MEERLAAN

19.08.2022 > 27.08.2022 – 22:00 > 22:30

Gratis

Het Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist vindt jaarlijks plaats op het strand ter hoogte van de Meerlaan in Knokke-Heist op 19, 21, 23 en 25 augustus om 22 uur. Vier verschillende landen brengen een verhaal met vuurwerk en muziek in een zinderende show. Op 27 augustus sluit België het festival af en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist is gekend om zijn kwalitatieve vuurwerkshows, die volledig gesynchroniseerd zijn op de muziek. Vuurwerkmakers zijn dan ook vereerd als ze mogen deelnemen aan deze wedstrijd. Dit jaar mogen Duitsland, Frankrijk, Polen en Griekenland het tegen elkaar opnemen. 

Programma:

 • 19 augustusDuitsland (Pyrogenie)
  ‘A story told by a Synthesizer’ is een ontdekkingstocht doorheen verschillende types elektronische muziek waarin de synthesizer centraal staat. We nemen het publiek in Knokke-Heist mee op een onvergetelijke muzikale reis, van experimentele muziek tot electropop en van Vangelis – dé pionier in elektronische muziek – tot het legendarische Franse houseduo Daft Punk.
 • 21 augustusFrankrijk (Art Eventia)
  In deze show vertolkt de feniks, een mythische vogel die uit zijn as kan herrijzen, de hoofdrol. Een feniks leeft bijzonder lang en wordt opnieuw geboren nadat zijn lichaam in vlammen is opgegaan. Het fabeldier – ook wel ‘vuurvogel’ genoemd – symboliseert zo de cyclus van dood en wedergeboorte. Net zoals de feniks worden wij herboren. De show, opgeluisterd door een muziekensemble, brengt ons van de duisternis naar het licht.
 • 23 augustusPolen (Nakaja Art)
  Al eeuwenlang maakt vuurwerk feestelijkheden écht bijzonder. Deze zomer kunnen we eindelijk opnieuw samenkomen om zorgeloos te genieten van evenementen en festivals, en dat moet gewoon gevierd worden. Deze show is een symbool van hoop. Vanaf nu wordt alles alleen maar beter! 
 • 25 augustusGriekenland (Nanos Fireworks)
  Deze buitengewone voorstelling verbeeldt op een heel aparte manier dat alle gebeurtenissen in het leven, zowel de goede als de minder goede, belangrijk zijn. Met muziek vol emotie – voor zowel droevige als vreugdevolle momenten– brengt dit verhaal onze ziel in vervoering. Een sensationele ontdekkingsreis voor de zintuigen.
 • 27 augustusBelgië (HC Pyrotechnics)
  Deze voorstelling brengt hulde aan wereldberoemde artiesten en muzikanten die ons verlaten hebben, maar inspirerende meesterwerken creëerden die vandaag nog steeds enorm populair zijn en meegezongen worden. De score voor dit vuurwerkspektakel omvat nummers van Aretha Franklin, Michael Jackson, Whitney Houston, Freddie Mercury en vele andere muzieklegendes.