Wat te doen in Duinbergen en nabij

Wat te doen in Duinbergen?

Duinbergen barst van de belevingen. Kom je logeren in Het Zomerpad? Dan verveel je je geen seconde. Onze favoriete activiteiten ontdek je hier.

Ontspannen

 • Het strand, de zee en de dijk met knusse terrasjes liggen op 400 meter wandelafstand. Ga pootjebaden in het zilte nat, flaneer op de dijk of geniet van heerlijke ambachtelijke garnaalkroketjes in een van de gezellige restaurants.
 • De strandbars Blue Buddha Beach en Kiki Beach bieden de perfecte ontspanning voor jong en oud: lounges en cocktails voor de oudsten en een hippe, veilige speeltuin voor de jongsten.
 • Liever rondtoeren op een Vespa? Paardrijden? Of shoppen in de hipste hotspots? Dompel je onder in al dat leuks dat de kust voor jou in petto heeft.

Fietsen – Wandelen Sporten

 • Een streepje cultuur opsnuiven? Ontdek de erfgoedwandeling in Duinbergen, een bewegwijzerde wandelroute van 3,2 kilometer langs de mooiste parels van Duinbergen.
 • Heb je een fietsershart? Dan is Duinbergen de place to be. Knokke, Zeeuws-Vlaanderen, Sluis, Breskens, Heist, Zeebrugge, Damme en Brugge liggen allemaal binnen trapbereik. Volg een bewegwijzerde route of stippel je eigen tocht uit. Handig weetje: je fiets mag mee op de tram.
 • Combineer fietspret met virtual reality en snuif de sfeer van middeleeuwse havenstadjes op tijdens de begeleide fietstocht De Verdwenen Zwinhavens.
 • Nog niet genoeg gekregen van het water? Het spectaculaire glijbanencomplex in Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist geeft je de kick die je zoekt. Of geniet er van een heerlijk Turks stoombad terwijl de kinderen hun hart ophalen
 • Droomt je kind ervan om als de besten te kunnen zeilen? Bezoek de Royal Belgian Sailing Club en schrijf hem of haar in voor een zomerkamp in juli of augustus.
 • Laat de waterrat in je los bij de Anemos Beachclub. Leer er onder andere windsurfen of kiten en snuif daarna de familiale clubsfeer op.

Genieten van geschiedenis en natuur

 • Het Zwin mag niet ontbreken op je activiteitenlijstje. Trek eropuit met de fiets en laat de wonderlijke flora en fauna je met verstomming slaan. Ontdek er alles over de vogeltrek. Of spot zelf zeldzame exemplaren met je verrekijker in de hand en de gids aan je zijde.
 • Een safari aan de kust? Jawel! Op de fiets leidt de knooppunten netwerkkaarten je langs alle natuurparels en de straffe oorlogsverhalen van het hinterland. Dankzij het wuivende duinengras, de weidse horizonten en de kreten van opvliegend wild waan je je op een exotische safari. Weet dat de fiets ook altijd meekan op de kusttram!
 • Smullen
 • De cirkel is pas rond met een fruits de mer om duimen en vingers af te likken. De kust is de thuishaven voor tal van culinaire topadresjes. Een suggestielijst is beschikbaar in het huisje!
 • Eropuit met de kids? Voor het lekkers van Marie Siska in Knokke staan jong én oud te springen. Het springkasteel, de binnenspeeltuin en het minigolf zijn de kers op de taart.
 • Je hart ondertussen al verloren aan de zee? Boek je verblijf in Het Zomerpad en geniet met volle teugen!

Beleving nabij!

 • Niets zo romantisch als een duinenwandeling. Stap van het pittoreske Retranchement naar Cadzand-Bad en geniet van het prachtige uitzicht over de Zwinmonding. Parkeren doe je aan de ingang van camping De Zwinhoeve.
 • Laat de piraat in je los in strandpaviljoenen Caricole, De Piraat en De Zeemeeuw in Cadzand-Bad.
 • Vaar van Breskens naar Vlissingen met de overzetboot. Combineer je boottocht meteen met een bezoek aan het piratenpark én zeeaquarium in Het Arsenaal. Drie vliegen in één klap!
 • Wat dacht je van een creatieve middag? Trek naar knutselboerderij Pierewiet in Nieuwvliet. Haal er je hart al knutselend op, in de indoorspeeltuin, avonturentuin of op de techniekzolder.
 • De kastelen en parken rond Brugge zijn een absolute aanrader. Parkeer aan het Tillegembos en trek eropuit.
 • Ga terug in de tijd, naar WOI en WOII in het openluchtmuseum Atlantikwall Raversyde.

Nieuws

 • Het is al jarenlang traditie en ook dit jaar zijn ze er terug: de aperitiefconcerten op het Van Bunnenplein. Een hele zomer lang kan je elke zondag om 11 uur genieten van een prachtig concert, terwijl je nipt van een aperitiefje op één van de vele terrasjes.  

Afgelopen zondag trapte de jeugdharmonie Sint Cecilia Heist de concertenreeks af met een schitterende performance. Nog tot en met 28 augustus staat elke zondagochtend een andere band op het podium. Je mag je verwachten aan een mix van klassieke muziek, jazz, swing en chanson. De perfecte start van jouw zondag!
Het volledige programma vind je hier: https://www.facebook.com/events/495169069019213/495169079019212

 • Het jaarlijkse Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist vindt dit jaar plaats op het strand ter hoogte van de Meerlaan in Knokke-Heist op 19, 21, 23 en 25 augustus 2022, telkens om 22 uur. Vier verschillende landen brengen een verhaal met vuurwerk en muziek in een zinderende show van 20 minuten. Vuurwerkmakers uit Duitsland, Frankrijk, Polen en Griekenland geven het beste van zichzelf. Op zaterdag 27 augustus 2022 sluit het Belgische HC Pyrotechnics het festival traditiegetrouw af en wordt de winnaar bekend gemaakt.  Geniet mee vanop de zeedijk tussen De Wandelaar en het Rubensplein dankzij de geluidstorens of stem je radio af op 94.6 fm.

Voor de gelegenheid mogen alle strandbars drank en hapjes aanbieden tot 22 uur i.p.v. 20 uur. Na het vuurwerk worden alle kijklustigen verzocht het strand te verlaten. Het gemeentebestuur en de lokale politie raden iedereen aan om te voet of met de fiets naar het spektakel te komen. Wie uit het binnenland komt, volgt best de signalisatie naar de parkingweide in de Nieuwstraat op de site van Knokke Hippique vlakbij De Zes Bochten. Nog slimmer is om er een dagje Knokke-Heist van te maken. Inspiratie vind je hier.

19 augustus 2022  
Pyrogenie – Duitsland: Electrifying 

A story told by a synthesizer is een ontdekkingstocht doorheen verschillende types elektronische muziek waarin de synthesizer centraal staat. Het publiek wordt meegenomen op een onvergetelijke muzikale reis, van experimentele muziek tot elektropop van Vangelis – dé pionier in elektronische muziek – tot het legendarische Franse houseduo Daft Punk. 

21 augustus 2022 
Art Eventia – Frankrijk: Reborn 

In deze show vertolkt de feniks, een mythische vogel die uit zijn as kan herrijzen, de hoofdrol. Een feniks leeft bijzonder lang en wordt opnieuw geboren nadat zijn lichaam in vlammen is opgegaan. Het fabeldier – ook wel ‘vuurvogel’ genoemd – symboliseert zo de cyclus van dood en wedergeboorte. Net zoals de feniks worden wij herboren. De show, opgeluisterd door een muziekensemble, brengt ons van de duisternis naar het licht. 

23 augustus 2022 
Nakaja Art – Polen: Goord times are back again  

Al eeuwenlang maakt vuurwerk feestelijkheden écht bijzonder. Deze zomer kunnen we eindelijk opnieuw samenkomen om zorgeloos te genieten van evenementen en festivals, en dat moet gewoon gevierd worden. Deze show is een symbool van hoop. Vanaf nu wordt alles alleen maar beter! 

25 augustus 2022 
Nanos Fireworks – Griekenland: Up and Down  

Deze buitengewone voorstelling verbeeldt op een heel aparte manier dat alle gebeurtenissen in het leven, zowel de goede als de minder goede, belangrijk zijn. Met muziek vol emotie – voor zowel droevige als vreugdevolle momenten– brengt dit verhaal onze ziel in vervoering. Een sensationele ontdekkingsreis voor de zintuigen. 

27 augustus 2022 
Slotshow – HC Pyrotechnics: A Night with Legends  

Deze voorstelling brengt hulde aan wereldberoemde artiesten en muzikanten die ons verlaten hebben, maar inspirerende meesterwerken creëerden die vandaag nog steeds enorm populair zijn en meegezongen worden. De score voor dit vuurwerkspektakel omvat nummers van Aretha Franklin, Michael Jackson, Whitney Houston, Freddie Mercury en vele andere muzieklegendes.